Beleggen

"Bij Alfa Consult bieden we u een unieke benadering van beleggen. We focussen ons op tak 23, levensverzekeringen en beleggingsverzekeringen. Maar wat maakt beleggen via een verzekeraar zo speciaal?"

Onze kracht door ervaring

Verzekeraar versus Bankier

Een ander belangrijk verschil tussen verzekeraars en bankiers is hun manier van denken. Een bankier is vaak meer gericht op de korte termijn, met producten en diensten die zijn ontworpen voor onmiddellijke behoeften en snelle winsten. Dit resulteert vaak in geld dat voor een vaste periode vastzit, zonder veel flexibiliteit voor de klant. Aan de andere kant denkt een verzekeraar in termen van de lange termijn. Zij zijn gericht op het bieden van duurzame financiële veiligheid en stabiliteit door de jaren heen, en bieden daarbij een hoge mate van soepelheid. Of het nu gaat om het aanpassen van uw dekking, het wijzigen van uw investeringen, of het opnemen van geld, een verzekeraar biedt vaak meer mogelijkheden om aan uw veranderende behoeften te voldoen. Deze langetermijnvisie en flexibiliteit van een verzekeraar bij beleggingen zijn bijzonder nuttig. Het zijn vaak de toekomstgerichte beleggers die op de lange termijn de grootste beloningen zien. Bij beleggingen komt het in essentie op aan om doelstellingen en middelen te definiëren, ozdat er ook gemakkelijker voor de juiste oplossingen gekozen kan worden. Dit zal zeker leiden tot een hoger rendement zonder noodzakelijk een toename van het riscico. Het is deze filosofie van duurzaamheid, toekomstplanning en flexibiliteit die de basis vormt van ons werk bij Alfa Consult.

Bovendien bieden verzekeringsproducten zoals tak 23 u de mogelijkheid om te investeren in een breed scala aan activaklassen, waardoor u uw portefeuille kunt diversifiëren en potentiële rendementen kunt maximaliseren, zelfs voor kleinere bedragen.

Vanaf het moment dat er een voldoende beleggingshorizon is biedt de verzekeringswereld soepelere, meer kosten efficiënte oplossingen zonder daarbij te specifieke mogelijkheden van levensverzekeringen in het kader van successieplanning te vergeten.

Contacteer ons

Meer zekerheid

Belgische versus Luxemburgse Verzekeringsmaatschappij

Beleggen via een Luxemburgse verzekeringsmaatschappij biedt een aantal unieke voordelen. Luxemburgse verzekeringsmaatschappijen staan bekend om hun sterke beleggersbescherming en stabiliteit, grotendeels te danken aan de gunstige regelgevende kader in Luxemburg.

Een belangrijk voordeel is het 'driehoeksgarantie'-systeem. Dit systeem zorgt voor een strikte scheiding van de activa van de polishouders en de verzekeringsmaatschappij, en daarboven het toezicht van de controle-instanties. Dit is uniek en daardoor kan de belegger genieten van een onbeperkte bescherming van zijn spaartegoeden (en niet beperkt tot 100.000 euro zoals in België).

Daarnaast biedt Luxemburg een breder scala aan beleggingsmogelijkheden dan veel andere landen. Luxemburg heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een van 's werelds toonaangevende financiële centra, met name op het gebied van beleggingsfondsen en verzekeringsproducten. Dit komt deels door de gunstige regelgevende omgeving in het land, die de oprichting en distributie van beleggingsproducten aanmoedigt.

Luxemburg heeft ook een open economie en is zeer internationaal georiënteerd, wat heeft geleid tot die bredere scala van beschikbare beleggingsmogelijkheden. Het land is een belangrijk centrum voor internationale beleggingen, wat betekent dat beleggers toegang hebben tot markten en fondsen van over de hele wereld.

In België daarentegen zijn de financiële markten en de verzekeringssector meer lokaal gericht. Hoewel er zeker internationale beleggingsmogelijkheden beschikbaar zijn, is het scala aan opties vaak minder divers dan in Luxemburg. Dit komt deels door de focus van Belgische instellingen op binnenlandse markten en producten, maar ook door regelgevingsbeperkingen die de distributie van bepaalde buitenlandse producten kunnen beperken.

Bij Alfa Consult zijn we volledig toegewijd aan het begeleiden van onze klanten bij het navigeren door deze financiële mogelijkheden. Of u nu een beginnende belegger bent of een ervaren professional, wij bieden de ondersteuning die u nodig heeft bij elke stap van uw beleggingsreis. Ons doel is om u de kennis en hulpmiddelen te bieden die u nodig heeft om weloverwogen beslissingen te nemen en uw financiële doelen te bereiken. En daar gaat het toch om.

Prepare for takeoff

Op zoek naar zakelijke kansen?

Ontmoet Onze Briljante Geesten

Onze experten

Peter Wolters

Bestuurder

Expert in woonkredieten, verzekeringen en financiële begeleiding

Contacteer Peter

Alexander Wolters

Bestuurder

Expert in woonkredieten

Contacteer Alexander

Ivo Achten

Partner

Expert in woonkredieten

Contacteer Ivo